Berichtsjablonen van Webcontrole bewerken

Afhankelijk van het type actie dat in de eigenschappen van de regels van Webcontrole is opgegeven, toont Kaspersky Endpoint Security een van de volgende soorten berichten wanneer gebruikers toegang tot internetbronnen proberen te krijgen (het programma vervangt een HTML-pagina door een bericht voor het antwoord van de HTTP-server):

Voor het waarschuwingsbericht, het bericht met de melding dat een webbron is geblokkeerd en het bericht dat naar de netwerkbeheerder wordt verstuurd zijn speciale sjablonen voorzien. U kunt de inhoud ervan wijzigen.

Zo wijzigt u de sjabloon voor berichten van Webcontrole:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsWebcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. Configureer in het blok Sjablonen de sjablonen voor Webcontrole-berichten:
    • Waarschuwing. Het invoerveld bestaat uit een sjabloon van het bericht dat wordt weergegeven als een regel voor een waarschuwing over pogingen tot toegang tot een ongewenste webbron wordt geactiveerd.
    • Bericht over blokkering. Het invoerveld bevat het sjabloon van het bericht dat wordt weergegeven als een regel die de toegang tot een webbron blokkeert wordt geactiveerd.
    • Bericht aan beheerder. Sjabloon van het bericht dat naar de netwerkbeheerder wordt verstuurd als de gebruiker vindt dat de blokkering een vergissing is. Nadat de gebruiker toegang heeft gevraagd, stuurt Kaspersky Endpoint Security een gebeurtenis naar Kaspersky Security Center: Bericht over blokkering van toegang tot webpagina aan beheerder. De beschrijving van de gebeurtenis bevat een bericht aan de beheerder met vervangende variabelen. U kunt deze gebeurtenissen in de Kaspersky Security Center-console bekijken met de voorgedefinieerde gebeurtenisselectie User requests. Als uw organisatie Kaspersky Security Center niet heeft geïmplementeerd of als er geen verbinding is met de beheerserver, stuurt het programma een bericht aan de beheerder naar het opgegeven e-mailadres.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Raadpleeg ook:

Berichtsjablonen van Apparaatcontrole bewerken

Berichtsjablonen van Programmacontrole bewerken

Berichtsjablonen van Adaptieve controle op afwijkingen bewerken

Sjablonen van berichten voor toegang tot geëncrypte bestanden bewerken